27 toukokuuta 2014

Luonnonkosmetiikka ja risiiniöljy

Oletteko kuulleet väitteestä, että risiiniöljy kasvattaisi ripsiä?  Myrkyllisten ripsiseerumien sijasta tässä olisi luonnollinen tapa ripsien kasvattamiseen. Moni ripsiseerumi saattaa aiheuttaa allergisia reagtioita ja näitä käyttämällä moni on jopa menettänyt ripsensä lähes kokonaan. Risiiniöljy on kasviöljyä, joka sisältää E-vitamiinia, proteiineja sekä rasvahappoja.

Väitteen mukaan tällä öljyllä saadaan vahvistettua sekä kasvatettua ripsiä luonnonmukaisesti. Tykkään itse käyttää öljyjä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, mutta risiiniöljy on itselle aivan uusi tuttavuus. Pienen selvittelyn jälkeen huomasin, että risiiniöljyä voidaan käyttää myös moneen muuhunkin kauneudenhoitoon kuten kuivalle iholle, kynsille sekä hiuksille ja jopa meikin poistoon. Hinnaltaan tämän tuote ei paljoa päätä huimaa. Apteekeista risiiniöljypullo irtoaa alle 10 eurolla.


Risiiniöljyä kannatta levittää illalla pumpulipuikolla ripsien tyveen ja antaa vaikuttaa yön yli. Ripsenpidennysten kanssa öljyä en suosittele käyttämään, sillä öljy irroittaa pidennykset. Löysin myös luonnonmukaisen ohjeen tuomaan hiuksille kiiltoa.









Seuraavan saunomisen yhteydessä tämä lunnollinen naamio menee itsellä testiin :)

Onko Teillä kokemusta luonnonkosmetiikan käytöstä?

8 kommenttia:

  1. Miulla on ripsienpidennykset, muuten olisi menny ehottomasti testii :)! Käytin joskus ripsiseerumia mikä kasvatti omia ripsiä, mutta onhan tuollainen öljyjuttu paljon edullisempaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edullista tosiaan...Nuo ripsiseerumit saattavat usein maksaa yli satakin euroa. Mun pitää kanssa jossakin vaiheessa pitää omien ripsien kasvatuskuuri, sillä ovat nyt hieman kärsineet irtoripsistä.

      Poista
  2. Oletko testannut itse mitään ripsiseerumia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nanna! Olen testannut Revitalashin nourichea (http://www.revitalash.fi/nouriche.html) ja mielestäni tämä tuote oli erinomainen ripsien pidennykseen. Ripseni kasvoivat tuuheammiksi noin 7 viikossa. Tosin mistään luonnonmukaisimmasta päästä tämä tuote ei varmastikaan ole...;)

      Poista
    2. Anonyymi25.9.14

      Risiiniöljy on Virossa vielä paljon halvempaa.

      Poista
  3. Oletko jo kokeillut risiiniöljyä ja miten toimi?
    Huomasitko eroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin hetken risiiniöljyä, kunnes laitoin taas irtoripset ja risiiniöljyn käyttö piti tämän vuoksi lopettaa. Huomasin kyllä ripsien tuuhentuvan tämän kokeilun aikana. Tosin mulla oli katkeilleet ripset, mutta sain ne kasvamaan noin 3 kuukaudessa takaisin.

      Poista
    2. Okei :)

      Pitääpä koettaa itsekin. Mua jotenkin kammoksuttaa ne kemialliset tuuheuttajat yms.

      Poista