20 toukokuuta 2014

Rakas ystäväni siitepöly

Olen koko kevään hehkuttanut, kuinka olen selvinnyt MSM- jauheen ansiosta pahimmilta siitepölyn aiheuttamilta allergia reaktioilta. Tänään tuli kuitenkin lähes koko päivän istuttua ulkona ja vielä melkoisen lähellä koivupuita. Kotiin tultaessa alkoikin sitten silmät punoittamaan ja kutiamaan sekä nenä kutisemaan. Joka vuosi olen kärsinyt todella pahoista oireista, johon on edellä mainittujen lisäksi kuulunut aivastelua, tukkoisuutta, kurkun ja kitalaen kutiamista sekä hengitysoireita. Kevään alkaessa leppä sai minulla noita oireita aikaan, joten päätin aloittaa MSM- kuurin. Imetyshormoneiden on sanottu myös ehkäisevän allergiaoireita, mutta tosiaan lepän kukinta sai itselle oireet puhkeamaan imetyksestä huolimatta (ei siis toimi mulla allergiaoireiden lievittäjänä).


Kotiin tultaessa tiputin silmiini kunnolla tippoja ja sekoitin mehukeiton joukkoon muutaman ruokalusikallisen MSM- jauhetta. Tästä noin tunnin kuluttua oireet olivat kadonneet. MSM:ää käytetään muun muassa ravintolisänä allergian ja astmaoireiden hoidossa. Se ei kuitenkaan toimi kuten antihistamiinit, jotka helpottavat allergiaoireita niiden alkamisen jälkeen. MSM vahvistaa ja puhdistaa solukalvoa niin, että se kestää paremmin allergiaoireita aiheuttavaa histamiinia.


Toisen superfoodin, jonka sanotaan ehkäisevän allergiaoireita on männyn siitepölyjauhe. Tämän käyttö pitäisi vain aloittaa jo hyvissä ajoin ennen siitepölykautta, jotta siitä saisi parhaimman mahdollisen hyödyn. Tuskin MSM-jauheestakaan on apua heti, vaan sen käyttö on hyvä aloittaa hyvissä ajoin ennen pahinta siitepölykautta. Tämä kevät tuntuu olevan pahin sitten vuosiin ja oireita ovat saaneet myös aiemmin oireettomat henkilöt. Koivun kukinta tuntuu piinaavan jo todella monia!

Onko teillä joitakin hyviä kotikonsteja allergia oireiden karkoittamiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti